Главная > Все новости > Шоколад із хлібними заквасками: у Києві розкрили секрети споживачів

Шоколад із хлібними заквасками: у Києві розкрили секрети споживачів

Зазирнути у душі споживачів усього світу. Міжнародна компанія «Puratos» поділилась цікавими відкриттями.

Кожні три роки компанія проводить грандіозне опитування споживачів хліба, кондитерських виробів і шоколаду у різних країнах.

Результати останнього дослідження презентували у столичному готелі «Hilton Kyiv».

Як з`ясувалося, споживачів багато що об’єднує, незважаючи на різні країни та культури.

— Головний тренд — розумний підхід до вибору: люди насправді шукають не найдешевшу їжу, а ту, яка дійсно є корисною, свіжою та смачною. Навіщо купувати величезну хлібину, половину якої прийдеться викинути у смітник? Краще взяти меншу порцію — рівно стільки, скільки потрібно. Без компромісу з якістю, — розповідає маркетолог компанії «Puratos» Олена Гаврилова.

Демонструючи вподобання споживачів, компанія презентувала власну продукцію — хлібобулочні, кондитерські вироби, зокрема натуральний бельгійський шоколад «Belcolade».

На хлібному стенді були представлені різноманітні хліби на заквасках.

— Бездріжжовий хліб — це міф. Дріжджові бактерії є скрізь: у повітрі, на колосках пшениці, у будь-якому борошні. Але це зовсім не шкодить здоров’ю. Адже дріжджі гинуть при температурі 60°, м’якушка хліба при випічці нагрівається майже до 100°, а скоринка — до 200°. Щоб отримати яскравий аромат і смак, у тісто додають закваски. Їх можна виготовляти власноручно або закупляти у провідних виробників, які гарантують якість і стабільність смаку, — ділиться секретами технолог-демонстратор «Puratos» Олена Катуніна.

Створення закваски — це вирощування стартової культури у певних умовах. Важливо врахувати все: вологість, світло, температуру, «підкорм» (види борошна, відвар яблук, хмеляний або виноградний екстракт тощо). Так народжується особливий смак хліба: традиційний для конкретного регіону або унікальний, авторський.

—  Українські виробники вже використовують закваски з традиційними смаками різних країн: Італії — «O-тентік», Англії — «Сапоре Риголетто», Америки — «Сапоре Фіделіо». Додають інші різноманітні закваски із корисними інгредієнтами: насінням, зерном, пророщеним зерном тощо. Надалі культура споживання смачних та корисних хлібів на заквасках зростатиме, — вважає маркетолог компанії «Puratos» Марія Корсун.

На кондитерських і шоколадних стендах компанія продемонструвала «фьюжн» — чудернацькі, незвичні поєднання: моркв`яні тістечка, різнокольорові бісквіти, шоколадні цукерки із солоною начинкою.

— Для презентації була розроблена авторська лінійка шоколадних цукерок: із тайським синім чаєм «Анчан», м’ятою, начинкою з манго і моркви, червоним вином і трояндою, кумкватом, розмарином і гвоздикою. Особливу зацікавленість викликали шоколадні цукерки із хлібними заквасками, — підсумовує шоколатьє «Puratos» Катерина Скакун.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *